آشنایی باانواع تاچ ال سی دی
همون طور که می دونید کاربرد تلفن همراه پس از ورود اسمارت فون ها به دنیای تکنولوژی به طور کامل تغییر کرد و دیگه یک گوشی همراه تنها وظیفه برقراری تماس و ارسال پیام رو عهده دار نیست و همچنین زندگی کاری و شخصی اکثر کاربران به تلفن های همراه هوشمند گره خورده؛ از طرفی در دنیای پر زرق و برق گوشی های هوشمند هر چی ظرافت بیشتر باشه، آسیب پذیری اون هم بیشتره و به همین دلیل بیشترین تعمیراتی که ما با اون ها مواجه می شیم، مربوط به تعمیر تاچ ال سی دی های شکسته و ترک خورده ست.
»» مهیا موبایل قدیمی ترین و بهترین آموزشگاه تعمیرات موبایل توانسته با بیش ترین کیفیت و کمترین هزینه آموزش تعمیرات موبایل را برای علاقه مندان به رشته تعمیرات موبایل برگزار کنند جهت کسب اطلاعات بیش تر از آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه مهیا موبایل حتما از اینستاگرام آموزشگاه دیدن نمائید.
»»دوره تعمیرات موبایل آموزشگاه مهیاموبایل جامع و کامل می باشد به این صورت که تمامی مطالب سخت افزار و نرم افزار تمامی برندهای آیفون سامسونگ هوآوی و… به صورت صفر تا صد آموزش تعمیرات موبایل می شود و بعد از گذراندن این دوره شما نیز به دوره دیگری ندارید و با حمایت و پشتیبانی اساتید و آموزشگاه می توانید وارد بازار کار شوید.
تاچ و ال سی دی موبایل دارای قطعه های گوناگونی هستند : همانطور که می دانید گلسی که به روی ال سی دی قرار گرفته است از شیشه است چرا که یک لایه شیشه روی آن قرار گرفته است. در واقع ال سی دی و گلسی که روی ان قرار گرفته است این وظیفه را دارد که از LCD در برابر هر گونه برخوردی محافظت نماید که البته لازم است که بدانید این گلسی که روی ال سی دی قرار دارد لایه محافظ دارد. به طور کلی کمپانی تولید کننده هر موبایل این گلس را به روی ال سی دی قرار می دهند تا اجرای تاچ و ال سی دی در برابر عوامل آسیب زا محافظت شوند.
تاچ گوشی (دیجیتایزر): در رابطه با تاچ گوشی لازم است به این نکته مهم توجه داشته باشید که در زیر LCDلایه گلس قرار دارد که وظیفه حفاظت از ال سی دی را به عهده دارند و در زیر آن تاچ گوشی قرار گرفته است که در واقع تاچموبایل بسیار حساس است و یک فشار کوچک سبب کارکرد تاچ است. به طور کلی تاچ و ال سی دی نقش مهم و کلیدی را در هر موبایل بازی می کند. چرا که اگر در گوشی این تاچ و ال سی دی وجود نداشته باشند دیگر با فشار دادن صفحه ما شاهد اتفاقی نخواهیم بود چرا که تاچ و ال سی دی دیگر عملی اجرا نخواهد شد.
بیشتر بخوانید:
LCD (نمایشگر) :
در زیر تاچ، نمایشگر قرار گرفته است که در واقع هر آنچه که مشاهده می کنید به وسیله ال سی دی است و می تواند بسته به فناوری به کار رفته در ساخت، انواع مختلفی مانند OLED، AMOLED، IPS LCDو … داشته باشد. از نشانه های آسیب ال سی دی می توان به سیاه شدن صفحه گوشی اشاره کرد. در واقع اگر LCD سیاه شود نشانه این است که صفحه نمایش آسیب دیده و نیاز به تعمیر و تعویض دارد.
نور پس زمینه (Backlight) :همانطور که می دانید چراغ های نورانی بسیاری در کنار همدیگر قرار گرفته اند و موجب ساخته شدن ال سی دی گوشی شده اند چرا که وظیفه اصلی این نورها این است که با پخش کردن نور بتوانند محتوا را به نمایش بگذارند. در واقع این نور جزئی از ال سی دی است اما در عین حال هویت مستقل خود را دارد و لازم دیدیم که در این جا به طور جداگانه نیز به آن اشاره شود.
- قالب LCDموبایل : این قالب به شکل یکپارچه ای به عنوان مجموعه ال سی دی را در کنار یکدیگر قرار گرفته است. در واقع همان طور که می دانید گلستاچ و خود ال سی دی و نور پس زمینه در کنار و به روی آن قرار گرفته اند.فریم ال سی دی وظیفه فریم ال سی دی نگهداری کلیه قطعات تاچال سی دی در کنار یکدیگر است. به بیانی دیگر کلیه چهار قطعه دیگر که شامل : گلس،محافظال سی دی ، تاچ،ال سی دی و همچنین لایه نوری پس زمینه آن روی فریم ال سی دی پرس شده است و یک پک کامل را تشکیل می دهد.
تعویض تاچ و یا ال سی دی به تنهایی امکان پذیر است؟
در گوشی های هوشمند با مدل های قدیمی این قابلیت در بعضی از مدل ها مشاهده می شد ، و زمانی که مشکلی برای هر یک از بخش های تاچ و یا ال سی دی به وجود می آمد ، این امکان وجود داشت که هر بخش را به شکل مجزا تعویض نمود. مثلاً زمانی که گوشی از دست شما بیفتد و صفحه آن دچار شکستگی شود ، تعمیرکار پس از بررسی و در صورتی که تنها آسیب وارد شده به تاچ صفحه بود فقط آن بخش را تعویض می نمود. با این وجود مشاهده می کنیم که طراحی گوشی های جدید به کلی تغییر کرده است ، و تاچ و ال سی دی به شکل یک پک کامل بر روی گوشی سوار می شود. و متاسفانه امکان تعویض هر یک از این بخش ها به صورت انحصاری امکان پذیر نیست.
بیشتر بخوانید:
تاچ و ال سی دی های موجود در بازار از نظر درجه بندی به دو دسته تقسیم میشن:تاچ و ال سی دی درجه 2این تاچ و ال سی دی ها به نام های کپی، فیک های کپی و فرعی معروف هستن از نظر کیفیت تاچ و کیفیت ال سی دی هم بسیار ضعیف بوده و در بعضی از موارد کمتر از 3 ماه کارایی خود رو از دست میدن.
– تاچ و ال سی دی درجه 1
این تاچ و ال سی دی ها به نام های اصلی (اورجینال) معروف و شناخته میشن که در بازار چندین نوع از همین تاچ و ال سی دی وجود داره:
1- تاچ و ال سی دی نوع a (این نوع تاچ و ال سی دی 100 درصد اصلی بوده و همانند تاچ و ال سی دی قبلی خود گوشی هست)
2- تاچ و ال سی دی نوع aa (تاچ و ال سی دی از چندین لایه تشکیل شده که گلس همان لایه اولیه ست و شما اون رو با انگشت لمس می کنید و اگر این لایه بشکنه یا صدمه ببینه در صورتی که تاچ و ال سی دی سالم باشه لایه دوم اون ها قابل تعویض هست)
3- تاچ و ال سی دی نوع aaa (این نوع تاچ و ال سی دی در زمان ساخت در زیر دستگاه می شکنه و یا بعد از ساخت تاچ و ال سی دی ای سی ال سی دی جواب نداده و از نظر شرکت سازنده معیوب شناخته میشه)
4- تاچ و ال سی دی نوع aaaa (این نوع تاچ و ال سی دی در زمان ساخت زیر دستگاه، فلتتاچ و ال سی دی پاره یا معیوب میشه و از نظر شرکت سازنده غیر قابل استفاده ست)
5- تاچ و ال سی دی نوع aaaaa (این نوع تاچ و ال سی دی همانند نوع aaa بوده و تفاوت چندانی نداره).